Jeg er utdannet fra tidligere Kunsthøgskolen i Bergen med mastergraden i kunst i 2006. Hovedfokuset i den kunstneriske praksisen har gjennom flere år vært fargens relativitet og de fysiologiske virkningene som oppstår i møtet mellom farger.  

I de fleste arbeidene med installasjon, skulptur, video og maleri har de formale problemstillingene stått sentralt.

I de senere årene har jeg fokusert mest på maleriet og tatt mye utgangspunkt i fotografier fra konfliktområder og krigshandlinger. Interessen og fokuset ligger i å behandle de formale problemstillingene som verden består av (Farge, format, komposisjon, kontraster, osv) fremfor å skildre et direkte innhold.


Siden august 2015 har jeg vært ansatt som rektor ved Kunstskolen i Bergen. I tiden før dette var jeg daglig leder for Tag Team Studio (2010-2015), som jeg etablerte sammen med Morten Kvamme og en gruppe kunstnere. Samtidig jobbet jeg frekvent som gjestelærer på Kunstskolen i Bergen. Kunst- og kunstnerpolitikk har også opptatt tid helt siden jeg var ferdig utdannet på KHiB i 2006. Jeg har hatt flere verv innen fagorganisasjonene NBK og BKFH, blant annet styreleder i BKFH 2011-2014 og sittet i sentralstyret til NBK.

CONTACT

ARNE BAKKE


+47 95967783


arne@fabulat.no


Vollavegen 39c

5261 Indre Arna

Norway